Hívjon minket:

Elkészült az ExerinCMS v1.0 verziója, kérje személyre szabott ajánlatunkat!

CMS rendszer

Tartalomkezelő rendszer

A CMS rendszerek segítségével fejlesztői tudás nélkül van lehetőség bővíteni a weboldalak tartalmát. Egyszerű adminisztrációs felületen kezelhetik a weboldalon megjelenő információkat, akár informatikai képesítés nélküli felhasználók is. Így a költségigénye is jóval alacsonyabb.

A legtöbb cég azért választja a CMS rendszereket, mert nem elég számukra, hogy az adataik statikusan jelennek meg a weben. Külön fejlesztői csoportot nem szeretnének fenntartani egy dinamikus weblap miatt. Egy egyszerű internet böngésző segítségével bárhonnan elérhető az adminisztrációs felület. Egy felhasználónév és jelszó segítségével beléphetünk az adminisztrációs felületre és a weboldalon kívánt változásokat azonnal elvégezhetjük. Nincs szükség egy külső informatikai cég alkalmazására és a módosításra sem kell várni, hiszen azonnal megjeleníthetőek a változtatások.

A CMS rendszerek legfontosabb tulajdonsága, hogy a tartalmat egy sablonban jeleníti meg. A sablont, ami egyben a cég webes arculata is lesz, csak egyszer kell megszerkeszteni webes fejlesztő segítségével. Ezek után az oldal tényleges tartalmának a szerkesztésére már bárkinek adhatunk jogosultságot. Az egyszerűen és könnyen kezelhető adminisztrációs felületen HTML tudás nélkül lehet a cikkeket szerkeszteni. Sok CMS rendszerben az adminisztrációs felületen még minimálisan az oldal struktúráját is módosíthatjuk.

Mikor érdemes CMS rendszert alkalmazni?

 • Ha a cég honlapjának a tartalma elavult, a tartalom cseréje nehézkes, költségigényes és lassú.
 • Ha a cég információit több különböző forrásból szeretnénk egységesíteni.
 • Ha a céggel kapcsolatos információkat naprakészen szeretnénk publikálni a honlapon.
 • Ha folyamatosan frissülő marketing, illetve ismertető anyagokat szeretnénk különböző elektronikus formában közzétenni.
 • Ha az informatikus kapacitás korlátozott a cégnél, vagy a külső webes cég költségei magasak.
 • Bárhonnan egy böngésző segítségével módosítható a weboldal tartalma.
 • A CMS-es előre jól meghatározott feladatok automatizálhatóak.
 • A honlap szerkesztőinél nem követelmény a HTML, vagy más programozói tudás.

Tartalomkezelő rendszerek általános funkcionalitása

A CMS rendszerek adminisztrációs felületén lévő menüpontok segítségével érhetjük el a különböző funkciókat. A menüpontok a beállított jogosultsági szinteknek megfelelően jelennek meg. Így biztosíthatjuk, hogy a cikkek szerkesztéséhez csak a tartalomért felelősek férjenek hozzá, míg a felhasználók adminisztrációjához csak az oldal üzemeltetői.

Egy CMS rendszer általános funkcionalitásához az alábbiak tartoznak:

 • cikkszerkesztő: sok más szövegszerkesztőben már ismert funkciókkal rendelkező felület segítségével, mégis webes felületen informatikai szaktudás nélkül szerkeszthetik a felhasználók a cikkek tartalmát és tulajdonságait.
 • oldalszerkesztő: a honlapon megjelenítendő elemek megjelenési sorrendjét tudjuk összeállítani az adminisztrációs felületen anélkül, hogy a honlap alapsablonját módosítanánk.
 • rovatok: a rovatok kategorizálják a cikkeket. Ezen kívül a rovatok legtöbbször meghatározzák az oldal menüpontjait is. Ezeket hierarchikus rendszerbe kell felvinni.
 • statisztika: fontos funkciója a CMS rendszereknek, hogy különböző bontásban megtekinthetjük a honlapunk látogatottságát, az egyes tartalmak nézettségét és a látogatók területi eloszlását. Ebből a döntéshozók olyan információkat nyerhetnek ki, amivel meghatározhatják a honlap fejlődésének irányát.
 • keresés: mivel a legtöbb honlap tartalma szerteágazó, ezért a honlap teljes aktív tartalmára biztosítani kell a honlapunkat látogatók számára a különböző szűrési feltétellel ellátott keresési lehetőségeket.
 • hirdetések kezelése: a reklámozás világa az internetes honlapokra is betört, ezért egy CMS rendszer a hirdetések/reklámok kezelésére alkalmas felület nélkül nem piacképes. Az adminisztrációs felületen lecserélhetjük a honlap sablonjában előre meghatározott helyeken az aktuális hirdetéseket/reklámokat.
 • képek és galériák kezelés: a weboldalunk színesebbé tétele érdekében képeket tudunk feltölteni a CMS rendszerbe. A képeket mappákba rendezve könnyen kereshetjük meg. A mappákon kívül különböző szempontok alapján csoportokba (galériákba) sorolhatjuk. A képeket és a galériákat felhasználhatjuk önálló oldalelemként vagy akár egy-egy cikkbe ágyazva is.
 • keresőoptimalizálás: hiába van egy jó és hasznos tartalommal ellátott honlapunk, ha a kereső motorok (google, bing) számára nem jól van optimalizálva. A rögzített tartalom alapján a CMS rendszereknek a publikus honlapot úgy kell megjeleníteni, hogy a tartalom könnyen kereshető legyen. Ezt a technikát SEO-nak (Search Engine Optimization) nevezik és talán a legfontosabb része egy jó CMS rendszernek, hiszen ezzel érhetjük el, hogy a honlapunk valóban látogatott legyen.

A CMS rendszerek gyakorlatilag tetszőleges funkcionalitással láthatóak el, mivel az egyes funkciók modulként épülnek be a rendszerbe, így akár a saját egyedi alkalmazásunkat is integrálhatjuk a CMS rendszerünkkel.Friss hírek/Aktualitások
 • Elindult női magazinunk: lexi.hu

  Baba, Gyermek, Életmód, Szépség

 • Más, mint a többiek: portfolife.hu

  Álomból valóság?

 • Ingatlanforgalmi szakjogász: birougyved.hu

  Ingatlanügyek, cégügyek, stb.

 • Organic fűszerpaprika őrlemények:  szabio.hu

  Aszalványok forgalmazása


Szolgáltatások

Kapcsolat
Cím

1173 Budapest
Pesti út 126. II. 8.

Kapcsolatfelvétel

Email: info@exerin.hu
Telefon:
     +36 20 965 0793
Web: exerin.hu, exerin.com

Hétfő-Péntek: 09:00 - 17:00